Vård- och omsorgsprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammet på Stjerneskolan kan komma att läggas ned till hösten.
Förslaget har lagts av barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott och presenterades under torsdagen.
Som VF berättat tidigare har antalet elever på gymnasiet minskat stadigt och det krävs en ny strategi för hur Stjerneskolan ska se ut i framtiden.
Under en tid har en politisk arbetsgrupp bestående av två moderater och två socialdemokrater jobbat med att ta fram förslag till en omorganisation efter det minskade antalet elever.
Två av de totalt sex yrkesförberedande programmen föreslås nu läggas ned.
– Om restaurang och livsmedel var vi eniga. Det kräver enorma investeringar och vi har ett väldigt dåligt söktryck och dålig måluppfyllelse bland eleverna, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Hans Lass (S).
– Det som ledde till majoritetens ja att säga adjö till vård- och omsorg var att det förutsätter att vi har kvar vuxenutbildningen och kan utvidga den.
Någon garanti finns dock inte för att vuxenutbildning kommer att få finnas kvar.
– Men det ser lovande ut, säger Hans Lass.
DE två ledamöter som reserverade sig mot förslaget var Lillemor Ronge (M) och Dag Nyström (C) som ville lägga ner industriprogrammet istället för vård- och omsorgsprogrammet.
– Men det som föranledde mig att behålla industri är att det är det enda praktiska program dit vi kan få pojkar från den grupp som inte har gymnasiebehörighet. Och lägger vi ned industri gör vi oss av med byggnaden och alla maskiner och det kommer förmodligen inte kunna startas upp igen, medan vård- och omsorgsprogrammet är inrymt i huvudbyggnaden och om vi får vuxenutbildningen har vi också lärarkompetensen kvar.
Redan förra året beslutades att barn- och fritidsprogrammet skulle avvecklas inför hösten 2012 och att friidrottsinriktningen ska läggas ned till hösten 2013. Innan dess var det också klart att el- och energiprogrammet samt hockeyutbildningen läggs ner.
De program som nu föreslås läggas ned kommer innebära ett tapp på mellan 4 och 5 ämneslärare inom drygt två år.
– Men det får vi se hur det utvecklas, det är klart att vi måste behålla lärarkompetens så länge vi har elever.
De elever som redan har börjat på berörda program får fortsätta tills de tar studenten.
Barn- och utbildningsnämnden väntas besluta i ärendet vid sammanträdet den 21 mars.